Ştiri
Evenimente protecția datelor cu caracter personal

În perioada 8-9 noiembrie 2017, vor avea loc două evenimente publice organizate de Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal al Republicii Moldova (CNPDCP) în parteneriat cu Consiliul Europei pe tema protecției datelor cu caracter personal.

Astfel, la 8 noiembrie vor fi prezentate principalele modificări propuse de CNPDCP în noul pachet legislativ din domeniul protecției datelor cu caracter personal din Republica Moldova precum și opiniile și recomandările experților Consiliului Europei.

La data de 9 noiembrie, va fi organizat un seminar regional privind protecția datelor cu caracter personal în țările Parteneriatului Estic. În cadru acestui eveniment va fi prezentat un studiu comparativ a diferitelor mecanisme  naționale de control și apel privind accesul la informația publică, practica depersonalizării și publicării deciziilor judecătorești și un Manual de Instruire privind Rolul și Misiunile Autorităților de Protecție a Datelor cu Caracter Personal.

La ambele eveniment vor participa experți ai Consiliului Europei în domeniul dreptului la viața privată și protecției datelor cu caracter personal, invitați din cadrul organizațiilor internaționale, experți naționali și înalți demnitari din Republica Moldova, reprezentanți ai societății civile și ai sectorului privat, precum și omologii europeni, care își vor expune opiniile în cadrul sesiunii de dezbateri și discuții.

Ambele evenimente va avea loc în incinta Hotelului Jolly Alon – strada Maria Cebotari 37, Chișinău, începând cu orele 9.00.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la - dinu.codreanu@datepersonale.md / tel - 022 820 801.


 
Căutare

Galerie videoDespre CNPDCP      Activitate      Serviciul de presă      Acte legislative şi normative      Consiliul consultativ  
   Transparenţa în procesul decizional      Informaţie utilă      Procedura de notificare      Copiii și protecția datelor  
   Depersonalizarea Hotărîrilor Judecătorești     
2009© CNPDCP
Elaborarea şi suport tehnic:  Centrul de Telecomunicaţii Speciale
Statistica vizitatorilor: 3272793