Ştiri
Dialog informativ la Curtea de Apel Chișinău

La 01 decembrie 2017, la invitația Curții de Apel Chișinău, șeful adjunct al Direcției Generale Supraveghere și Conformitate a Centrului Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal dl. Sergiu Bozianu, a purtat un dialog informativ cu judecătorii acestei instanțe de judecată (circa 30 persoane).
Discuțiile sau axat pe reliefarea mai multor aspecte legate de dreptul la viața privată din perspectiva practicii CtEDO și Curții Europene de Justiție.
Au fost expuse pilde concrete care au fost reclamate înaltelor Curți și soluțiile/raționamentele propuse, precum și au fost abordate principalele cerințe ce se referă la conformitatea prelucrării datelor cu caracter personal de către operatorii de date.
În cadrul discuțiilor au fost atinse aspecte precum: necesitatea asigurării dreptului la viața privată, riscurile automatizării proceselor informaționale, dreptul de a fi uitat, principiul de minimizare a datelor, precum și ultimele tendințe din domeniul protecției datelor cu caracter personal.

                                                                                                                               

 

 


 
 
Căutare

Galerie videoDespre CNPDCP      Activitate      Serviciul de presă      Acte legislative şi normative      Consiliul consultativ  
   Transparenţa în procesul decizional      Informaţie utilă      Procedura de notificare      Copiii și protecția datelor  
   Depersonalizarea Hotărîrilor Judecătorești     
2009© CNPDCP
Elaborarea şi suport tehnic:  Centrul de Telecomunicaţii Speciale
Statistica vizitatorilor: 3196232